Alla inlägg under mars 2007

Av Lindisen - 25 mars 2007 19:42

Hemma i vardagen igen! Känns jätteskönt! Fick med mig lite blomskott från turkiet, hoppas de tar sig och får lite rötter. Sätter in bilder, tagna idag, vecka 22. Naveln börjar blir lite utåt, men har inte fått den "klassiska" randen ännu från naveln och ner. Får väl se om den kommer. Ryggen har kännts jättebra den här veckan. Får hoppas på att jag slipper ha ont mer! Ha en trevlig kväll på er.

Av Lindisen - 23 mars 2007 14:49

Sista kvallen har i Turkiet nu! regn och rusk idag och det blaser en hel del. Men vi har varit pa en stor marknad och fyndat en hel del. Pruta pruta pruta! Ingen tjaffsar val emot en gravid kvinna, ha ha! Klockan 17.00 imorgon gar bussen till flygplatsen och det ska bli skont att komma hem till vardagen igen. Ryggen har kannts kanonbra den har veckan, hoppas det kanns lika bra nar jag satter igang att jobba igen... Ska fixa lite bilder fran resan nar jag kommer hem, och lagga upp en ny magbild. Vissa dagar sparkar bebis som tusan, den maste ju sakna sin pappa! Skriver och fixar mer pa sondag i lugn och ro nar jag ar hemma! Hej sa lange!

Av Lindisen - 21 mars 2007 16:34

Jag har brant mig i den har starka solen!! Men man far val skylla sig sjalv. Ingen ordentlig solskyddsfaktor, bara en Hawai Tropic nr 4... kanske inte det basta. Men jag brukar aldrig branna mig. Far nastan alltid en perfekt solbranna och lite solblekt har. Nu ar jag typ rod som en tomat, en miljon fraknar, slitet har... Far val skylla pa graviditeten... Det svider ju som f-n i ansikte och over brostet! Men men, skont ar det och dagarna for hemresan narmar sig. Bara tre dagar kvar nu innan jag far traffa min underbara Johan. Mobilrakningen blir lite dyr men det ar det vart! Nej nu ska jag ta mig en dusch och hoppas pa att det inte svider alltfor mycket! Hej sa lange!

Av Lindisen - 20 mars 2007 17:11

Idag har det vartit jattefint vader. Vi har legat vid poolen och solat nastan hela dagen. God lunch med grillad kyckling at vi nere vid stranden. Hamtade min ring idag som jag lamnat pa lagning, den blev jattebra! Langtar bara mer och mer efter min Johan, men det ar val bra att langta lite till varandra med. Ringde igar fran en telefonkiosk, kandes som om man kunde prata hur lange som helst ju! Synd att det ar sa dyrt... Nej nu ska vi snart ivag och ata lite middag! Kram

Av Lindisen - 19 mars 2007 17:44

Har i Turkiet ar allt bara fint! Hade varit mysigt att ha Johan med har! Kanns som om magen vuxit massor de senaste dagarna. Lagger in bild nar jag ar hemma igen! Solen skiner lagom mycket och shoppingen ar bra! Nej nu ska vi ata. Kram pa er.

Av Lindisen - 17 mars 2007 09:41

Här kommer en magbild för vecka 21. Inte så bra bild men ändå!

Av Lindisen - 16 mars 2007 14:11

bild kommer snart! Går in i vecka 21 nu i helgenGraviditetsmånad 6Vecka 21Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.Vecka 22Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.Vecka 23Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.Vecka 24Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut. källa www.familjeliv.se

Av Lindisen - 16 mars 2007 09:19

Igår hämtade vi de sista sakerna vi skulle få när vi kpte vagnen; åkpåsen, skötbord och bilbarnstol. Får se var man ska gömma alla saker till i juli då!Vi bor ju inte i enormt stor våning precis... men men, det ska nog gå bra! Mamma coh hennes sambo ska hjälpa till att sätta upp tapeten i hallen idag, då blir det iallafall lite mer ordning när man kan möblera där i hallen lite mer ordentligt! Nä nu ska jag packa lite inför turkiet!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards